Kuvia IKNEn toiminnasta

Klikkaamalla kuvaan saat sen isompana esiin ja samalla tulee myös tekstit. 

Espoon Vanhusneuvoston Pj Olli Männikkö etualalla keskellä , hänen vierellään vasemmalla puolella Tuusulan Eläkkeensaajien edustaja Annette Nieminen ja hänen jälkeensä Jokelan Eläkkeensaajat ry 2019-2021 edustaja Anneli Koivunen.

Teksti lainattu suoraan Espoon sivuilta;

Uudenmaan vanhusneuvostot tapasivat Espoossa 14.11.2019 

Uudenmaan vanhusneuvostot kokoontuivat ensimmäiseen yhteiseen tapaamiseen Espooseen 13.11.2019. 

Idea tapaamiseen syntyi keväällä 2019.  ”Halusimme selvittää, millaisia yhteisiä intressejä vanhusneuvostoilla on tulevaisuudessa”, tilaisuuden koolle kutsunut Espoon vanhusneuvoston puheenjohtaja Olli Männikkö toteaa. Espoon vanhusneuvostolla on pitkä perinne yhteistyöstä pääkaupunkiseudun ja kuusikkokuntien vanhusneuvostojen kanssa, mutta Uudenmaan vanhusneuvostot eivät ole aiemmin tavanneet tässä kokoonpanossa. 

Espoon vanhusneuvostolla on pitkä perinne yhteistyöstä pääkaupunkiseudun ja kuusikkokuntien vanhusneuvostojen kanssa, mutta Uudenmaan vanhusneuvostot eivät ole aiemmin tavanneet tässä kokoonpanossa.  ”Keskustelimme yhteisistä aiheista ja siitä, mitä yhteistä meillä Uudenmaan vanhusneuvostoilla on. Yhdessä olemme enemmän, saamme äänemme paremmin kuuluviin ja pääsemme vaikuttamaan vanhuksille merkityksellisiin asioihin,” Männikkö kuvailee.

Osallistujat pitivät tärkeänä, että jatkossakin jokaisessa kunnassa on oma vanhusneuvosto. Vanhusneuvostolla tärkeä edunvalvontarooli kunnallisessa päätöksenteossa. Läsnäolo- ja puheoikeus lautakunnissa on tärkeää.  

Tapaamisessa Espoon valtuustotalolla paikan päällä oli vanhusneuvoston edustajia 15 kunnasta.   

Espoon vanhusneuvosto toimii Espoon ikääntyneen väestön edunvalvojana ja puolestapuhujana kunnallisessa päätöksenteossa. Vanhusneuvosto tuo kaupungin palveluihin ja kaupunkisuunnitteluun ikääntyvien espoolaisten näkökulman.