HISTORIAN HAVINAA 

Terve tuloa Jokelan Eläkkeensaajat ry:n eli JES:n 

HISTORIAN HAVINAA

 sivuille

Jokelan Eläkkeensaajat ry perustettiin 8.12 1971 Jokelan Työväentalolla  27 eläkeläisen voimin.  Nykyisin jäseniä yli 180. 

Jokelan Eläkkeensaajat ry toimii Etelä-Suomessa Uudellamaalla Tuusulan kunnan alueella Jokelan taajamassa . 

 Kuulumme Eläkkeensaajien Keskusliittoon = EKL

Jokelan Työväentalo, jossa toimintamme alkoi 8.12.1971 Jokelassa ei tuolloin ollut oikein muitakaan paikkoja yhdistyksille toimia.
Jokelan joutsenet Koulun lammella

Paljon on vettä virrannut Palojoessa sekä monta joutsenta pesinyt Jokelan lammissa perustamispäivästä.

Paljon on toimintamme myös muuttunut, mutta edelleenkin teemme samoja asioita kuin silloin ennen. 

TUNNUSLAUSEEMME;

Yhdessä vaikuttaen, Yhdessä toimien, 

Yhteen hiileen puhaltaen 

Yhdessä viemme eteenpäin sanomaa;  

Vierivä kivi ei sammaloidu ja eläköön elämä

Pitävät edelleen paikkansa.

Nykyisin kokoonnumme pääsääntöisesti 

Jokelan Monitoimitalolla, hyödyntäen kunnan tiloja. 

Meitä on joulukuussa 2020 kaiken kaikkiaan 184 jäsentä ja erilaisia sisäisiä kerhoja 10kpl ja niiden lisäksi tulee  Matka/retki toiminta 3-5 kertaa vuodessa, Kulttuurikerhon pyrähdykset nopeine aikatauluineen lähialueiden kulttuurikohteisiin sekä 18kpl Kahvikerhoa/vuosi luentotilaisuuksineen ajankohtaisista eläkeläisille tärkeistä aiheista. 

Olemme nykyisin täysin epäpoliittinen järjestö, jota yhdistää vain ja ainoastaan vanhuspolitiikka. 

Jokelan Monitoimitalo Keskustiellä, joka on sen valmistumisen alusta lähtien ollut kokoontumispaikkamme eri kerhotoiminnoillemme sekä kahvikerhoillemme, joissa on ollut valtava määrä erilaisia luentoja.

Tämä sivusto syntyi 50 vuotis juhliemme kunniaksi  ja tätä sivustoa tullaan jatkamaan ja uudistamaan niin kauan kuin pystyssä olemme ja toimimme.  Historiikin tiedot kerätty Jokelan Eläkkeensaajien Toimintakertomuksista ja pöytäkirjoista.  

Lisänä Muistiinpanot sihteereiltä, puheenjohtajilta ja jäseniltä. 

Osa näistä  kokoelmista löytyy täältä sivustolta ja loput Historiikkikirjastamme, jonka ensi painos ilmestyi vko. 51/2020

Kaikista Jokelan Eläkkeensaajat ry:n kerhoista löytyy tarkemmat tiedot Historiikkikirjan sivuilta 32-103. Täällä Historian Havinaa sivuilla on vain satunnaisia kuvia, tekstejä ja lehtileikkeitä, mitä ei mahtunut kirjaan. Vuosikymmenien etusivuilla kerrotaan myös milloin joku kerho on virallisesti aloittanut toimintansa Jokelan Eläkkeensaajat ry:n alla. 

Historiikkikirja ja tämä sivusto kulkevat käsikädessä, joten molempia kannattaa tutkia, molemmissa omat tieto osuudet.

Mielenkiintoisia lukuhetkiä ja tutustumisia toimintaamme. 

HISTORIIKKI Kirjamme on 204 sivuinen A5 kokoinen ja sitä myydään meidän omalla verkkosivullamme koko juhla vuoden ja senkin jälkeen, niin kauan kuin 500kpl painos on myyty.  

Ostamalla kirjan, tuet toimintaamme

Tällä tavalla pystymme järjestämään paljon Jokelalaisille ja lähiseudun ikäihmisille mielekästä tekemistä yhdessä TÄSTÄ VERKKOKAUPPAAMME

Ohje Historian Havinaa sivun käyttöön;  Jokainen sivusto on jaettu 10 vuoden periodeihin toiminnastamme ja jokaisella aloitussivulla on ylhäällä linkit sen vuosikymmenen valokuviin, teksteihin ja lehtileikkeisiin ajastamme.  

Jos selaat meidän Historiikin läpi 8.12.1971 vuodesta tähän päivään, menee aikaa todella runsaasti ja lisänä kulkee meidän Historiikki-kirja mukanasi matkalla, sillä siellä olevat tekstit ja kuvat ovat sellaisia, mitä et löydä täältä sivustolta. 

Hauskaa matkaa alas päin historiaamme.