Tapahtumista lisätietoa löytyy Tuusulan kunnan sivulta oheisella linkillä https://tapahtumat.tuusula.fi   tai oheisesta tiedostosta

IKNE 

Ikäihmisten neuvosto

Pöytäkirjat löytyvät täältä

Tuusulan ikäihmisten neuvosto on kunnanhallituksen nimeämä kunnan ja sen alueella toimivien eläkeläis- ja vanhustyöjärjestöjen yhteistyöelin.
Ikäihmisten neuvosto edistää tuusulalaisten ikäihmisten oikeuksien toteutumista ja kehittää olemassa olevia sekä uusia palveluita ja tukitoimia.

Ikäihmisten neuvoston jäsenet toimivat 2 vuoden periodeissa kesäkuusta toukokuuhun. 

Jokelan Eläkkeensaajilla on myös oma edustuksensa Tuusulan IKNEssä.

Sitra on julkaissut Vanhusneuvosto-oppaan, joka nyt on otettu myös Tuusulassa käyttöön. 

VANHUSNEUVOSTO-OPAS

EKL:ssä on IKNEn toiminnasta kertova sivusto, johon pääset TÄSTÄ

Kuntia velvoitetaan huomioimaan ja huolehtimaan ikääntyneistä kuntalaisistaan.

 Vanhusneuvosto on yksi lakisääteinen ja pysyvä yhteistyöväylä ikääntyneiden ihmisten osallistua ja kuntalaisena vaikuttaa ikääntyneiden ihmisten asioihin.

Jos sinulla on asia, joka tarvitsisi ikäihmisten osalta ottaa esille Ikäihmistenneuvostossa, laita siitä viestiä edustajallemme alla olevalla suoralla sähköpostilla. 

Yksityisen henkilön asioita ei IKNEssä käsitellä, mutta jos on usean henkilön allekirjoitukset kerättynä samasta asiasta, otetaan ne esille IKNEn kokouksissa. 

Kokoukset ovat yleensä joka Elokuusta - Toukokuuhun kuukausien viimeisenä maanantaina.

Kesällä IKNE on lomalla.

Jotkut ovat esittäneet nimettöminä kysymyksiä liittyen toimeen tuloon ja muihin asioihin, pyrimme niihin löytämään neuvoja ja vastuksia Ongelmia ja vastauksia sivulle

Neuvostot hyvinvointialueilla tilaisuus oli 9.2. 2022 ja ohessa sen materiaalit. Ikäihmisten neuvoston varajäsenenä sain siihen osallistua ja tämä oli hyvä ja valaiseva tilaisuus teamsin välityksellä.  Tuli tunne, että meillä on hyvät vaikuttamisväylät, kun vain saamme eri puolilta tietoa kehittämisen tarpeista.  Pyysin meille osallistujille linkkeinä olevat asiantuntjoiden luentomateriaalit Hyvinvointialueiden perustamisesta ja Vaikuttamistoimielimet ja hyvinvointialuevalmistelu 9.2.2022.  Nämä tiedostot kuvaavat 9.2.2022 hetken tilannetta,  valmistelun edetessä jotakin voi vielä muuttua, toivottavasti pääsemme seuraamaan  ja vaikuttamaan valmisteluun jatkossa.

 Terveisin Maila Tikkanen

Esimerkki tapauksesta, missä Ihmiset ottivat kantaa KeuSoten omahoitaja-ilmoittautumiseen. 

Allekirjoituksia tuli Jokelan Eläkkeensaajat ry:n jäsenistöltä 54kpl. Ulkopuolisilta 28kpl (Jokelan Apteekista 16kpl ja Kellokosken apteekista 12kpl). 

Vetoomus toimitettiin IKNEn kokoukseen 27.5 2019,  josta se lähetettiin eteenpäin KeuSotelle ja siihen liitettiin myös ihmisten valitukset.  (Voit lukea Vetoomuksen ja valitukset linkeistä suoraan)

Tästä pääset laittamaan IKNEn Jokelan Eläkkeensaajat ry:n edustajalle suoraan postia.

Rohkeasti lähettämään nimettömänä kysymyksiänne Ikäihmisten elämiseen liittyvistä ongelmista. Voit lähettää nimettömänä IKNE etusivun alaosasta kysymyksesi meille ja jos et laita niihin yhteystietojasi, pyrimme vastaamaan niihin täällä. 

Jos haluat henkilökohtaisesti vastauksen, muista laittaa myös yhteystietosi, jos pitää tehdä tarkentavia kyselyjä asian osalta. 

 Jos tulee paljon erihenkilöiden lähettämänä yhteydenottoja jostakin toimimattomasta palvelusta, toimesta tai terveydenhoidosta ikäihmisten osalta, otamme mielellämme esille ne IKNEssä tai täällä. 

Tuusulan Ikäihmisten neuvostossa vaikuttaa ja vaikuttaneet Jokelan Eläkkeensaajat ry:n jäsenet    

6/2021 - 5/ 2023

Leena Haatainen

Varajäsen 

Maila Tikkanen

6/2019  - 5/2021

Anneli Koivunen 

Varajäsen 

Irma Bäcksröm

 4/2018  - 5/2019 

Anneli Koivunen 

Varajäsen 

Irma Bäcksröm

 6/2017   - 3/2018 

Seppo Häyrinen 

Varajäsen 

Irma Bäcksröm

 6/2015   - 5/2017

Seppo Häyrinen 

Varajäsen 

Irma Bäcksröm