Taide-gallerioita

Tuntemattomampia:

Marko Viljakka -Galleria, Varkaus

VIRTUAALINÄYTTELY: Talo täynnä taidetta - Oulun Taiteilijaseuran taidemyyntinäyttely

ERKKOLAN ”MAAILMA SOTKAN MUNASTA” -NÄYTTELY SIIRTYI VERKKOON

Taiteilijakoti Erkkola on muiden museoiden tavoin suljettuna toukokuun puoleenväliin asti. Esillä olevasta näyttelystä ”Maailma sotkan munasta - Kalevala taiteessa ja kuvituksessa” on nyt valmistunut verkkonäyttely, jossa esitellään kymmenen näyttelyn teosta taustatietoineen, Jokaisen teoksen yhteydessä on leikkimielinen tehtävä, jonka kautta voi testata omaa Kaleva-tuntemustaan.

Verkkonäyttelyssä runonlaulaja Maria Ryymin johdattaa matkalle Kalevalan runoihin, tarinoihin ja taiteeseen. Esillä on R. W. Ekmanin varhainen Kalevala-maalaus _Väinämöinen ja Pohjan neito _sekä kultakauden mestarin S. A. Keinäsen hieno _Kullervo paimenessa_.

Tuusulalaiselta taiteilijalta, Martta Wendeliniltä, on maalaukset Maria Ryyministä ja _Marjatta matala neidosta_. Kuvittaja Rudolf Koivu on tehnyt Kalevala-aiheita muun muassa Valistuksen koulu- ja lukukirjoihin kuten kuvituksen _Sammon takominen_.

Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn osoitteessa www.tarinasoitin.fi/erkkola . Verkkonäyttely toimii parhaiten älypuhelimella, mutta on mahdollista katsoa verkkoselaimellakin.

Verkkonäyttely on toteutettu Museoliiton Seinätön museo -alustalla

TAITEILIJAKOTI ERKKOLA

Tuusulan museo