IKNE 

Ikäihmisten neuvosto

Tuusulan ikäihmisten neuvosto on kunnanhallituksen nimeämä kunnan ja sen alueella toimivien eläkeläis- ja vanhustyöjärjestöjen yhteistyöelin.
Ikäihmisten neuvosto edistää tuusulalaisten ikäihmisten oikeuksien toteutumista ja kehittää olemassa olevia sekä uusia palveluita ja tukitoimia.

Ikäihmisten neuvoston jäsenet toimivat 2 vuoden periodeissa kesäkuusta toukokuuhun. 

Jokelan Eläkkeensaajilla on myös oma edustuksensa Tuusulan IKNEssä.

Sitra on julkaissut Vanhusneuvosto-oppaan, joka nyt on otettu myös Tuusulassa käyttöön. 

VANHUSNEUVOSTO-OPAS

EKL:ssä on IKNEn toiminnasta kertova sivusto, johon pääset TÄSTÄ

Kuntia velvoitetaan huomioimaan ja huolehtimaan ikääntyneistä kuntalaisistaan.

 Vanhusneuvosto on yksi lakisääteinen ja pysyvä yhteistyöväylä ikääntyneiden ihmisten osallistua ja kuntalaisena vaikuttaa ikääntyneiden ihmisten asioihin.

Jos sinulla on asia, joka tarvitsisi ikäihmisten osalta ottaa esille Ikäihmistenneuvostossa, laita siitä viestiä edustajallemme alla olevalla suoralla sähköpostilla. 

Yksityisen henkilön asioita ei IKNEssä käsitellä, mutta jos on usean henkilön allekirjoitukset kerättynä samasta asiasta, otetaan ne esille IKNEn kokouksissa. 

Kokoukset ovat yleensä joka Elokuusta - Toukokuuhun kuukausien viimeisenä maanantaina.

Kesällä IKNE on lomalla.

Tästä pääset laittamaan IKNEn Jokelan Eläkkeensaajat ry:n edustajalle suoraan postia. Jos tulee paljon erihenkilöiden lähettämänä yhteydenottoja jostakin toimimattomasta palvelusta, toimesta tai terveydenhoidosta ikäihmisten osalta, otamme mielellämme esille ne IKNEssä. 

Muista laittaa myös yhteystietosi, jos pitää tehdä tarkentavia kyselyjä asian osalta. 

Esimerkki tapauksesta, missä Ihmiset ottivat kantaa KeuSoten omahoitaja-ilmoittautumiseen. 

Allekirjoituksia tuli Jokelan Eläkkeensaajat ry:n jäsenistöltä 54kpl. Ulkopuolisilta 28kpl (Jokelan Apteekista 16kpl ja Kellokosken apteekista 12kpl). 

Vetoomus toimitettiin IKNEn kokoukseen 27.5 2019,  josta se lähetettiin eteenpäin KeuSotelle ja siihen liitettiin myös ihmisten valitukset.  (Voit lukea Vetoomuksen ja valitukset linkeistä suoraan)