Mitä teemme

Tänne sivulle tulee aina välillä tekstejä ja kuvia hauskoista yhteisistä riennoista jäsenten itsensä kirjoittamina.

Ainoa kriteeri julkaisemiselle on, että tekstistä / kuvista ei tunnisteta ketään täällä julkisilla sivuilla.

10.9 2019 Jokelan Eläkkeensaajat METSÄPIRTILLÄ

Sumuisesta Jokelasta hurautettiin bussilla Metsäpirtille Matti-kuljettajan kyydissä.

PJ. Aarno avasi tilaisuuden toivottamalla kerholaiset sekä luennoitsijat, EKL:stä Anu Kuikan ja Janne Lahtian, tervetulleiksi. Tavanomaisen infon jälkeen pääsivät Anu ja Janne ääneen. Sen verran infosta ikäviä uutisia-meidän "kahden euron tyttö"mme Tarja Pajunen on siirtynyt SOSTEen.

Ja asiaan.

Janne Lahtia kertasi EKL:n toimintaa ja totesi, että EKL täyttää 60 vuotta 2022. Jäseniä liitossa on n.75000, paikallisyhdistyksiä 320 yli 200 kunnan alueella - laajalti toimintaa toiseksi suurimmassa eläkeläisjärjestössä.

Sitten Janne ja Anu vuorotellen kertoivat Elinvoimaa-koulutuksesta ja mielen hyvinvoinnista. Tärkeä asia korostui selvästi - älä jää yksin neljän seinän sisälle.  Hakeudu "porukkaan" oli se sitten mitä tahansa: sauvakävelykaveri,teatteriystävä tms. Paikalliseti ikääntyneille ja ikääntyville perustettu yhdistys jne. Ota kaveri mukaan.

EKL kouluttaa ja opastaa erilaisilla kursseilla kerhojen vetäjiä ja vetäjiksi aikovia esim. Elinvoimaa- koulutus, Hyvän mielen kulttuurikerho, Luotsi-ohjaajakoulutus. Koulutus myös tukee ja opastaa vetäjiä oman kerhon eri kerhojen toimintaan. Totesimme,että oma kerhomme oli ottanut varaslähdön kulttuurikerho KuKen muodossa. KuKe toimii rinnakkain pitempien matkojen kulttuuririentojen kanssa. KuKe pyrähtelee lyhyellä varoitusajalla kohteisiin,bussimatkat pitemmälle suunnitellaan erikseen pitemmällä aikavälillä. Ideana on tarjota jokaiselle jotakin iloa tuottavaa yhdessäoloa.

EKL.n koulutukset ovat osittain maksuttomia. Koulutuskeskus Rajaniemi on toiminut ja toimii koulutuspaikkana. Siellä saa sielukin levätä ja aivot tuulettua tuulen suhinassa ja laineiden liplatusta kuunnellessa tiukan opetuspaketin jälkeen.

Me ihmiset olemme erilaisia erilaisine elämäntilanteinemme, kuten Janne ja Anu antoivat meidän konkreettisesti todeta asian "rivitanssissa." Erilaisuus voi myös yhdistää ihmisiä.

Ohjeita saimme - tässä muutamia, kun en kaikkia ehtinyt kirjoittaa:

- muista rutiinit

- pidä yhteyttä läheisiin ja ystäviin

- opettele uutta

- jaa tunteita-kuuntele ja tule kuulluksi

- tarjoa apua ja pyydä apua tarvitessasi, avunpyyntö ei ole häpeä.

Tiivis paketti tärkeitä asioita.

Kyllä me ehdimme välillä syödäkin maistuvaa kalakeitto ja jauhelihakeittoa lisukkeineen. Kiitos Unkan kokeille ja Aarno-autokuskille ja keittiöväelle Metsäpirtillä -Sinikka & kumppanit.

Hyvästelimme luennoitsijat ja joimme kahvit korvapuustien kera. Sitten siirryimme ulos 24 asteen helteeseen. Osa  pelasi Bocciaa, Mölkkyä tai heitteli "uunituoreita" hernepusseja kiitos Anjan. Helteeseen läkähtyneet seurasivat peli-iloa varjossa. 46 henkilöä oli lähtenyt mukaan.

Mukava tapahtuma, paljon jäi mietittävää ja sisäistettävää asiaa myös henkilökohtaisella tasolla.

Kiitos järjestäjille ja Aarnolle makoisista omenoista.

Sihteeri Marke