PUHEENJOHTAJALTA

20.3.2020

TIEDOTE

Hyvät jäsenet!

Koronaepidemia on pysäyttänyt niin meidän yhdistyksen kuin muidenkin eläkejärjestöjen normaalitoiminnan toistaiseksi. Tulevasta emme tiedä, mutta siihen voimme omalta osaltamme varautua huolehtimalla itsestämme ja läheisistämme.

Meidät yli 70 vuotiaat on käsketty karanteeniin ja välttämään kontakteja pitämällä riittävän etäisyyden, turvavälin kanssaihmisiin. Ulkoilla voi ja pitääkin omaksi virkistykseksi tuo turvaväli muistaen. Ja käydä ruokakaupassakin, kun siihen on välttämätön tarve eikä kaupassakäyntiapua ole käsillä. Sen voi turvallisimmin tehdä esim. varhain aamulla, jolloin muita asiakkaita on vähän liikkeellä.

Itse kävin tänään kaupassa juuri avaamishetkellä ja meitä oli tasan kaksi asiakasta. Kaupassakaan ei tarvitse tunkea samalla hyllylle samaan aikaan muiden asiakkaiden kanssa. Kyllä meillä on aikaa pieni hetki odottaa vuoroamme myös kassalla.

Jostain kumman syystä virus kohtelee meitä ikäihmisiä poikkeuksellisen kovakouraisesti. Tiedot muista maista kertovat karua kieltä siitä, että mitä enemmän on ikää tai muita sairauksia, sitä vakavammat seuraukset taudista on. Tänään saimme ensimmäisen erittäin ikävän, mutta valitettavasti odotetun tiedon ensimmäisestä kuolonuhrista Suomessa. Hän oli iäkäs henkilö täältä Uudeltamaalta.

Meillä on elämänkemusta ja kokemusta vaikeistakin ajoista. Kyllä me tästäkin selviämme kunhan pidämme itsestämme huolta. Noudatetaan kuuliaisesti annettuja ohjeita. Ne ovat meidän parhaaksemme. Pidetään ystäviin ja tuttaviin yhteyttä puhelimella ja tietokoneella, joilla sellainen on käytössä. Yritämme yhdistyksenä  myös välittää niin kunnan kuin Keusotenkin ajankohtaisia tiedotteita jäsenille, jos kaikki eivät niitä muuta kautta saa tietoonsa. Niitä saa jakaa myös eteenpäin.

Tämänpäiväisen tiedotteen mukaan kunta lähettää kaikille yli 70 vuotiaille lähipäivinä kirjeen. Tietoa löytyy myös meidän omilta kotisivuilta ja Facebookista. Jos tarvitsette apua tai neuvoja, saa ottaa yhteyttä.

Kevättä kohti ollaan kuitenkin menossa. Pitäkää itsenne terveinä!

Aarno järvinen