Pöytäkoneiden vinkkejä

Klikkaa kuvaan ja mene lukemaan WIN 10 käyttö kansantajuisesti
Windows 7:n tuki päättynyt 14.1.2020. Käyttö-ohjeita ei enää löydy, mutta voit ongelmissa ottaa yhteyttä Anneli Koivunen puh. 0505281546

IObit Uninstallerin avulla voit poistaa helposti kaikki haluamasi ohjelmat ja kansiot tietokoneeltasi. Windowsin oma sisäänrakennettu "lisää/poista sovelluksia" -toiminto on hidas ja joskus epävarma. IObit Uninstaller on toimii nopeasti ja on varmatoiminen. Ohjelma ei itse vaadi asennusta, vaan käynnistyy suoraan ajamalla exe-tiedoston.

Vieressä olevilla kuvilla pääset jo pitkälle asennuksessa.

CHROMIUM

Kone takkuaa ja selain toimii tosi huonosti.

Chromium virus on termi, jota käytetään kuvailemaan vaarallista nettiselainta, joka suunniteltiin käyttämällä laillista Chromium koodia. Löytyy pitkä lista esimerkkejä vaarallisen selaimen versioista, kuten Chroomium selain virus tai eFast selain, jotka ilmaantuivat muutaman viimeisen vuoden aikana. Kun ne on asennettu, ne voivat ylikirjoittaa laillisen Chrome selaimen kuvakkeen ja korvata ne tekaistuilla. Ole varuillasi, sillä Chromium haittaohjelma on erityisen aktiivinen Espanjassa, Italiassa, Portugalissa, Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

Chromium selain virus ei ole sukua Chrome ja Chromium avoimen lähdekoodin nettiprojekteille. Pidä mielessäsi, että jälkimmäinen projekti on täysin laillinen ja se ei sisällä vaarallista koodia. Se on avoin kaikille, jotka haluavat luoda kustomoidun selaimen mutta, kuten jokainen avoimen lähdekoodin työkalu, vaaralliset ihmiset voivat käyttää sitä hyväkseen. Jos huomasit selaimesi käyttäytyvän epäilyttävästi, tarkista ettei tekaistu versio ole korvannut sitä.

Poista ohjelma IObit Unistallerilla, linkki yllä.