Kerhonvetäjille tiedotteita ja asiakirjoja

Alla lomakkeita VAPAA-EHTOISTUNNIT Merkatkaa kerhonvetäjä tunnit ja kaikkien vapaa-ehtoistunnit tapahtumien ym järjestämisestä näille lomakkeille ja lomakkeet toimitetaan niiden täytyttyä kahvikerhoissa puheenjohtajalle, joka laskee vuoden lopussa kaikki tunnit yhteen. 

Jokelan Eläkkeensaajien sosiaaliset mediat muodostuvat seuraavasti; 
Facebook ja tulevaisuudessa Kerhojen omat keskustelupalstat virallisella sivustollamme ovat sähköisiä medioita.
Manuaalisesti sosiaalisena mediana toimivat  kaikki KERHOT,  koska ne ovat monipuolisesti kaikkien jäsenten käytössä.  

Tiedotus kerholaisille kulkee Tiedottajan kautta joko sähköpostilla tai tekstiviestillä. 
Twitter, Google+, Pinterest, Instagram, LinkedIn sekä Whatsapp eivät kuulu Jokelan Eläkkeensaajien sosiaaliseen mediatoimintaan sen takia, että ne eivät ole kaikkien jäsenten käytettävissä. 

Järjestösome-trendit 2021

1. Suunnittelua, realismia ja onnistumisen seurantaa

Suunnitelmallisuuden merkitys on järjestöille somessa suuri. Suunnitelmat ja somestrategiat ohjaavat tekemistä yhä enemmän. Ensi vuonna aiempaa useampi järjestö panostaa strategiseen suunnitteluun sometoimintansa tueksi ja opettelee tulkitsemaan some-toimintansa tuloksia. Onnistumisista ja epäonnistumisista otetaan oppia ja viestintää kehitetään julkaisu julkaisulta eteenpäin..... TÄÄLLÄ LISÄÄ

JÄRJESTÖDIGI-KARTOITUS SELVITTÄÄ

 järjestöjen, liittojen ja yhdistysten digitalisaation, digiosaamisen, viestinnän ja sosiaalisen median kehitystä Suomessa nyt neljättä kertaa. Aloittaessamme ensimmäisen kartoituksen suunnittelua vuonna 2017, määrittelimme tavoitteita kokonaisuuden tekemiselle. Yksi näistä oli halu tarjota tulosten avulla tietoa ja ideoita järjestöjen digipalveluiden ja viestinnän kehittämiseksi. Tässä tavoitteessa olemme vastausten perusteella onnistuneet ja olemme siitä erittäin iloisia. Vuosien varrella entistä useampi kartoitukseen osallistunut kertoo saavansa hyviä ja toimivia oivalluksia kehittämistyöhön jo kyselyyn vastatessaan. Tätäkin useampi hyödyntää tuloksia työssään. Haluamme kiittää kaikkia 504:ää tänä vuonna kyselyymme vastannutta järjestöihmistä. Vastauksia tuli jälleen lähes kaikilta järjestösektoreilta, kaiken kokoisista järjestöistä ja eri puolilta Suomea. Kartoitus onkin ainutlaatuinen ikkuna suomalaiseen järjestökenttään. Vuosi vuodelta tulokset näyttävät miten monimuotoisesti digitalisaatio ja viestintä toteutuvat erilaisissa järjestöissä – aina pienestä paikallisyhdistyksestä isoihin liittoihin saakka.... TÄÄLTÄ LISÄÄ

Jos tarvitset kirjoittamiseen, taulukkolaskentaan ym sovellusta, mutta et halua ostaa sitä Microsoft Offista, joka on kallis, käy lataamassa ilmaiseksi toimistotöitä helpottamaan OpenOffice sovellus, joka on ilmainen. 

Open Office 4.1.7

Vaikka Open Office ei olekaan suosiossa Microsoft Officen veroinen, on se menestynyt toimisto-ohjelmien markkinoilla erinomaisesti. Siinä missä Microsoft Office ja jopa Apple iWorks maksavat pienen omaisuuden, on Open Officen lataaminen ja käyttäminen täysin ilmaista käyttöjärjestelmästä riippumatta.
Open Officessa on kaikki samat ohjelmat kuin sen suositummissa ja kalliimmissa kilpailijoissa. Siitä löytyy tekstinkäsittely-, taulukkolaskenta- ja esitysgrafiikkaohjelma sekä muita käteviä ohjelmia, jotka mukailevat Microsoft Officen ja Apple iWorksin vastaavia tuotteita.
Monet itse asiassa suosivat Apachen kehittämää Open Officea Microsoft Officen ja Apple iWorksin sijaan – eivätkä ainoastaan sen halvemman hinnan vuoksi. Heidän mielestään Open Office on yksinkertaisempi ja helppokäyttöisempi, ja lisäksi siinä on heidän mielestään luonnollisempi ja intuitiivisempi käyttöliittymä ja sen toiminta on kalliimpia kilpailijoitaan vakaampaa.

Toimisto-ohjelmisto

Apache Open Office on suosittu ja ilmainen toimisto-ohjelmapaketti, jonka mukana asentuu monenlaisia ohjelmia tekstinkäsittelyyn, taulukkolaskentaan ja esitysgrafiikkaan littyen. Kaikki Open Officen ohjelmat tukevat useiden eri tiedostomuotojen käyttöä, minkä lisäksi Open Office on julkaistu monilla eri kielillä ja sen saa asennettua useimpiin käyttöjärjestelmiin, kuten Apple Maciin ja Microsoft Windowsiin.
Open Office käyttää datan luonnissa ja tallentamisessa standarditiedostomuotoja, joten kaikki Open Officella luodut tiedostot voi avata myös esimerkiksi Microsoft Wordilla, Apple Pagesilla ja Microsoft Excelillä. Vaikka Open Officen lataaminen ja käyttäminen onkin täysin ilmaista, on sen kehittämisen eteen nähty huomattavasti vaivaa. Open Office oli kehitysvaiheessa yli kahdenkymmenen vuoden ajan, ja Apache julkaisi sen vasta, kun se uskoi kehittäneensä ohjelman, joka pystyisi haastamaan (ja monessa tapauksessa voittamaan) markkinoilla jo olevat ohjelmat.
Open Officen käyttöliittymä on erittäin käyttäjäystävällinen, ja kuka tahansa oppii sen käytön hetkessä. Mikäli Microsoft Officesta tai muista vastaavista ohjelmista on jo aiempaa kokemusta, onnistuu Open Officen käyttäminen jo luonnostaan. Jos kokemusta sen sijaan ei ole, on nopeasti opittava Open Office sopiva ohjelma toimisto-ohjelmien käytön opetteluun.

LATAA nappula on tämän tekstin alla