JES-Kerhojen esittelyt

Vierivä kivi ei sammaloidu

ELÄKÖÖN ELÄMÄ

Jokelan Eläkkeensaajat ry eli JES

KUNHAN KORONA VÄISTYY ja pääsemme taas harrastamaan.

Kaikki omat kahvikerhomme luentotilaisuuksineen ovat avoinna kaikille niistä kiinnostuneille ikä-ihmisille 2021.

Samoin jotkut kerhomme, ovat avoinna kaikille ikäihmisille tutustumista varten, joten samalla kun me vietämme Jokelassa 50-vuotisjuhlavuottamme, pyydämme Jokelalaisia ikäihmisiä myös osallistumaan juhlavuotemme aikana järjestämiimme tapahtumiin.

Toivomme tietenkin että ikäihmiset pitävät niin paljon näkemästään, että liittyvät myös yhdistykseemme.

Harrastamme alla olevien kerhojen lisäksi:

MATKAILUA   ympäri Etelä-Suomea, jonka sivulle pääset TÄSTÄ

KAHVITTELUA luennoin joka toinen viikko Elokuun lopusta Toukokuun loppuun ja luentotietoja löytyy TÄÄLTÄ

JES - BOCCIA   Video katsottavissa myös YOUTUBISSA

Boccia on kuulapeli, joka kehitettiin 1900-luvun loppupuoliskolla Pohjois-Euroopassa. Boccia on urheilulaji, joka jossain määrin muistuttaa perinteisiä eurooppalaisia kuulapelejä, lähinnä petankkia. Peli on varta vasten suunniteltu siten, että se soveltuisi myös ikäihmisille. Jokelan Eläkkeensaajat ry:n Bocciaa pelaavat jäsenet myös kilpailevat virallisissa kilpailuissa.

Boccian vetäjänä Veikko Syrjä

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

JES -KALAKERHO   Video katsottavissa myös YOUTUBISSA

Kala-kerho toimii talvella pilkkikairojen, kesällä onkien ja uistimien kanssa.
EKL:llä ja EKL:n Uudenmaanpiiri järjestävät kilpailuja, joihin osallistutaan edustamalla Jokelan Eläkkeensaajia.
Ilmoittaudu kerhoon, kokoontumisista ilmoitetaan jäsenille sähköpostilla ja tekstiviestillä paria päivää ennen kokoontumista. Säät ym vaikuttavat tekemiseen.

Kalakerhon vetäjänä  Aarno Järvinen

JES - KULTTUURIKERHO KUKE       Video katsottavissa myös YOUTUBISSA

KUKEn tarkoitus on edistää moniarvoista kulttuuriajattelua sekä innostaa jäseniä uusien kokemusten ja elämysten äärelle.Lisätä yhteishenkeä, viihtyvyyttä sekä vaikuttamismahdollisuutta. Tuoda hyvää mieltä ja iloa sekä toimia henkisen kehittämisenedistäjänä. KUKE on avoin kaikille jäsenille.KUKE järjestää omakustanne retkiä yhdessä liikkuen kaikkialle, missä ihmiset ja kulttuuri kohtaavat lähiseudulla julkisen liikennöinnin varrella. Jokaiseen kohteeseen pitää olla helppo mennä yhdessä; näyttelyt, teatterit, museot, konsertit, elokuvat, markkinat myös urheilutapahtumat ym.
KUKEn retket ovat vapaamuotoisia ja niillä keskustellaan seuraavista halutuista kohteista. Kaikki ideat ovat "sallittuja".
Yhdessä ideoimalla pyritään kokoamaan paljon ehdotuksia erilaisista mielenkiinnon kohteista ja näin voidaan myös toteuttaa mahdollisuuksien mukaan entistä monipuolisempaa virkistystä yhdistyksen jäsenille lähellä ja halvalla.

KuKen vetäjinä Risto Hartikainen ja Ulla Talvi.

JES - KÄDENTAITOKERHO  - Video katsottavissa myös YOUTUBISSA

Kädentaitokerhossa on tekemistä niin naisille kuin miehillekkin. Kädentaidossa valmistuu paperista kankaaseen ja jopa puisia tavaroita käyttöön ja myyjäisiin. Kädentaito on yksi oleellinen toiminta muoto yhdistyksemme varainkeruussa. Kädentaitotuotteilla rahoitetaan toimintaamme merkittävästi myyjäisten ja nykyisin myös Verkkokaupan kautta.

Kädentaidon vetäjinä Ulla Talvi ja Arja Torkkeli

JES - KÖPÖTTELIJÄT    Video katsottavissa myös YOUTUBISSA

Monien alan asiantuntijoiden mukaan liikunta vähentää riskiä ennenaikaiseen kuolemaan, taistelee verisuoniston ja sydämen tauteja vastaan sekä ylläpitää terveyttä ja hyvää elämänlaatua. Etenkin aerobisen liikunnan, kuten kävelyn, juoksun ja pyöräilyn on todettu tutkimuksissa vähentävän alttiutta sydänsairauksien kehitykseen.

Köpöttelijöiden vetäjänä Pauli Kosonen

JES - LAULAJAT       Video katsottavissa myös YOUTUBISSA

Viisuista virtaa ja virkeyttä

Tule laulamaan kanssamme Jokelan Eläkkeensaajiin.

Sinä nainen tai mies

Ohjaa laulamaan kerhoomme ties

Täällä kajahtaa humpat ja valssit

Ei haittaa vaikka vähän tanssit

Joskus vaisumpaakin hyräillään

ja tyytyväisenä myhäillään.

Nauru kuuluu mukaan myös

siten iloiten jatkuu kotityös

Nauru ja laulu, on meidän naamataulu

Laulajien vetäjinä Tuula Tuuloskorpi ja Marja Keränen

JES - PELIKERHO    Video katsottavissa myös YOUTUBISSA

TALVI    Pelikerhot JOKA TOINEN PARILLISEN VIIKON Torstai Jokela-Talon Nuorisotilassa klo.10 varustaudutaan kahvein ja vesin sekä omin eväin.
Nautitaan Piknikkiä Pelien lomassa ja jälkeen.
Pelikerhossa voi pelata korttia ja lautapelejä sekä Pingistä että kahdella pöydällä Biljardia.
KESÄ     Notkopuistossa seuraavasti;
joka toinen TIISTAI klo.10 alkaen ;
KESÄ AIKA ALKAA JA ULKOPELIT käynnistyy NOTKOPUISTOSSA Jokela-Talon vieressä HETI kun SÄÄT SALLIVAT

Sinä Jokelalainen IKÄIHMINEN, tule testaamaan pelaamista kanssamme ja jos pidät meistä, liity JÄSENEKSI

Pelikerhon vetäjinä Pertti Haatainen ja Pirjo Harapainen

JES - POLKUPYÖRÄILYKERHO  Video katsottavissa myös YOUTUBISSA

IKÄIHMISTEN KANNATTAA HYPÄTÄ PYÖRÄN SELKÄÄN

Iän myötä monen pyöräily vähenee. Pyöräily on kuitenkin varsin turvallinen ja helppo tapa ylläpitää kuntoa. Uudet keksinnöt helpottavat vaikkapa polvi- tai tasapainovaivoista kärsivän polkemista.

Ikäihmisten kannattaisi kuitenkin tarttua pyörää sarvista. Pyöräily edistää kestävyys- ja lihaskuntoa sekä tasapainoa. Sen merkittävin etu moneen muuhun liikuntamuotoon on helppous: pyörällä asioiden hoitaminen on samalla liikuntaa. Liikennemuotona se on taas edullinen, kohtalaisen nopea erityisesti taajamissa eikä se vaadi ajokorttia. Pyöräily ei myöskään rasita niveliä, vaikka painoa olisi enemmänkin. Pyöräily tarjoaa myös kaikille aisteille hienoja kokemuksia: mikä olisikaan upeampaa kuin pyörälenkki kuunnellen lintujen laulua, luonnon tuoksuja haistellen ja maisemia ihaillen.

Polkupyöräkerhon vetäjänä Sirpa Kosonen