KANNANOTOT 2021

Täältä löydät linkit kannanottoihin mitä on tehty 2021 

Yleiskaavan kannanotto omana sivunaan 

3.2.2021 KANNANOTTO

Jokelan Eläkkeensaajat ja Kellokosken Eläkeläiset vaativat: 

Koronarokotukset myös Jokelaan ja Kellokoskelle

Keusote on aloittanut koronarokotukset ja jatkaa niitä sitä mukaa kun rokotteita saadaan. Rokotukset on aloitettu aivan oikein kaikkein iäkkäimmistä ja asumispalveluyksiköiden asukkaista ja omaishoitajista. Myös 85 vuotta täyttäneille on ollut varattavissa ajanvarauksella pieni erä rokoteaikoja viikolta viisi alkaen. Ajat varattiin samantien.

Keusoten tiedotteen mukaan rokotuksia annetaan kuntien rokotuspisteissä, joita ovat Hyvinkään H-sairaala, Järvenpään JUST sekä Mäntsälän, Pornaisten, Hyrylän ja Nurmijärven kirkonkylän terveysasemat. Tässä luettelossa ei ole mainittu Jokelan eikä Kellokosken terveysasemia. Miksi? Rokotteen kuljetusvaikeudet tai tilakysymykset eivät voi olla perustelu Tuusulan pohjoisosissa asuvien syrjimiselle. Jos Jokelan ja Kellokosken terveysasemat eivät sovi ajanvarauksella tehtäville rokotuksille, ne voidaan järjestää esimerkiksi Jokela-talolla ja Kellotuvalla, jossa on riittävästi tilaa eikä muuta toimintaa tällä hetkellä.

Nyt alkuvaiheessa rokotusaikoja on saatavilla hyvin rajallinen määrä rokotteiden huonon saatavuuden vuoksi. Se ei tietenkään ole Keusoten syy. Mutta rokotuspaikkojen rajaaminen Tuusulassa vain Hyrylään, ei ole mitenkään perusteltavissa. Vuosittaiset influenssarokotuksetkin on jo perinteisesti annettu Hyrylän lisäksi myös Jokelassa ja Kellokoskella ja ne ovat sujuneet hyvin. Nyt käytössä olevan ajanvarausvaatimuksen luulisi päinvastoin helpottavan rokotuksen järjestämistä myös Pohjois-Tuusulassa.

Keusotessa pitäisi ymmärtää, että ikäihmisten on niin Jokelasta kuin Kellokoskeltakin hankala kulkea Hyrylään rokotusta varten. Keusoten tulee huolehtia, että aidot lähipalvelut toimivat myös tältä osin ja molemmat Pohjois-Tuusulan terveysasemat vastaavat ilman katkoja ja supistuksia pohjois-tuusulalaisten terveyspalveluista niin ikäihmisille kuin lapsiperheillekin.

Jokelan Eläkkeensaajat ry                 Kellokosken Eläkeläiset ry